sobota, 5 lipca 2014

Sałatka z arbuza i fety z malinami

Podczas upałów przygotowuję do jedzenia coś szybkiego, lekkiego i orzeźwiającego. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę warzywno-owocową. Ostra rukola, słona feta i słodki arbuz doskonale się razem komponują.





Składniki:
  • po garści rukoli, szpinaku i roszponki, 
  • 50 g sera feta, 
  • duży plaster arbuza, 
  • 5 łyżek malin, 
  • łyżka soku z cytryny, 
  • 2 łyżki oleju z bazylią Kujawskiego 

Wykonanie


Rukolę, szpinak i roszponkę umyć, osuszyć i rozłożyć na talerzu. Z arbuza usunąć pestki, pokroić w kostkę. Rozłożyć na liściach. 
Dodać pokrojoną w kostkę fetę oraz rozsypać maliny (możecie je uprzednio umyć, jednak ja nigdy nie myję malin). Skropić sokiem z cytryny. 
Polać sosem bazyliowym. 
Od razu podawać.













                                                               Smacznego:))

Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl


 

8 komentarzy:

  1. Cudownie delikatna :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proste i pyszne. Wszystkie składniki są teraz dostępne w przyzwoitych cenach ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda genialnie! :) Chyba będę musiała wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie połączenia :) Wspaniale się prezentuje !

    OdpowiedzUsuń
  5. Porywam przepis, bowiem bardzo lubię takie połączenia smakowe !

    OdpowiedzUsuń
  6. Smakowita jest!
    Dziękuję za udział w konkursie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetna orzeźwiająca sałatka :)

    OdpowiedzUsuń