sobota, 6 kwietnia 2013

Sałatka pekińska z winogronami

Dziś kolejna porcja lekkiej sałatki. Tym razem przepełniona owocami, orzechami i serem feta. Bez gęstego sosu i bez dużej ilości tłuszczu... Idealna na lekką kolację, dostarczy nam mnóstwo witamin i energii. Przepis pochodzi z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji".



Składniki:
1/2 główki kapusty pekińskiej,
3 pomarańcze,
250g jasnych winogron,
250g ciemnych winogron,
125g sera feta,
200g orzechów włoskich,
3 łyżki oliwy z oliwek,
sok z 1/2 cytryny,
sól, pieprz.



Przygotowanie



Kapustę drobno posiekać. Winogrona umyć, przepołowić i usunąć pestki. Pomarańcze obrać ze skórki, podzielić na cząstki, pokroić w kostkę. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni, ostudzić. Wszystkie owoce połączyć, zmieszać z kapustą i serem feta pokrojonym w kostkę. Skropić sokiem z cytryny, polać oliwą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.


 
 
 
 
 
 
 
Smacznego:)
 
Przepis dodaję do akcji:
 


Przepisy Siostry Anastazji

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz