sobota, 2 marca 2013

Sałatka z czerwonej fasoli i tuńczyka

To jedna z naszych ulubionych sałatek. Jej ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się ją dosłownie w pięć minut. Dlatego jest idealna na niespodziewaną wizytę gości:) Gorąco polecam...



Składniki:
puszka czerwonej fasoli,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
mała cebula,
2 łyżki octu jabłkowego,
3 łyżki oliwy,
łyżka pikantnego ketchupu,
sól, pieprz,
łyżeczka majeranku,
łyżeczka świeżej natki pietruszki.


Przygotowanie

Fasolę odsączyć i opłukać zimną wodą. Dodać drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, majeranek i dobrze odsączonego tuńczyka.
 
Przygotować sos: oliwę zmieszać z ketchupem i octem jabłkowym, doprawić do smaku solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę, wymieszać i gotowe;)
 
Prawda, że błyskawiczna?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Smacznego:)
 
 
Przepis dodaję do akcji:

 


2 komentarze:

  1. Madzia na pewno jest pyszna, skubnę trochę bo u mnie w domu by nie przeszła..:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bilciu ja myślałam, że mąż też będzie kręcił nosem, a teraz muszę mu ją robić przynajmniej raz w tygodniu:)

    OdpowiedzUsuń