wtorek, 15 stycznia 2013

Pasta jajeczna z awokado

Żeby nie było za słodko podaję Wam teraz przepis na pyszną i zdrową pastę, idealną na zbliżającą się kolację. Pasta jest bardzo lekka, więc świetnie sprawdzi się też jako przystawka.

 
 
 
Składniki:

2 jajka ugotowane na twardo,
1/3 cebuli, awokado,
mały ząbek czosnku,
łyżka soku z cytryny,
sól morska świeżo zmielona,
pieprz świeżo zmielony,
pieczywo pełnoziarniste.
 
 
Przygotowanie

Jajka ostudzić, następnie oskubać i pokroić w kosteczkę. Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Wszystko połączyć, dodać sok z cytryny i posiekany czosnek. Zmiksować za pomocą blendera. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na pieczywo nakładać po łyżeczce pasty. Podawać od razu po przygotowaniu, by awokado nie ściemniało.


Smacznego:)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz