czwartek, 17 stycznia 2013

Gyros

Mąż się zbuntował, że nie dodaję jego ulubionych potraw mięsnych:) Dlatego dziś polecam Wam sałatkę Gyros w mojej wersji (bo chyba każdy ma swój przepis;)).  Oczywiście to ulubiona sałatka mojego męża.

 
 
 
Składniki:
 
1/2 kg filetu z kurczaka,
2 łyżki przyprawy do gyrosa,
3 łyżki pikantnego ketchupu,
2 łyżki majonezu,
1/2 puszki kukurydzy,
3 pomidory,
3 kiszone ogórki,
2 tosty,
szczypta ostrej papryki,
1/2 kapusty pekińskiej


Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na odrobinie oleju, na koniec posypać przyprawą do gyrosa i ostudzić. Majonez zmieszać z ketchupem i szczyptą ostrej papryki. Mięso ułożyć na dnie miski, polać sosem. Ułożyć kiszone ogórki pokrojone w kostkę, posypać odsączoną kukurydzą. Ponownie polać sosem. Ułożyć pokrojone w kostkę pomidory, posypać tostami pokrojonymi w kosteczkę. Polać resztą sosu. Na wierzchu ułożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Udekorować pomidorami, ogórkiem i kukurydzą.
 


Smacznego:)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz